1 Ekim 2013 Salı

Örtüde Özgürlükle Kamuda Özgürlük Sloganı

Özgürlükler kapsamında kamu ve bir çok alanda yapılan değişikler sayesinde insanların kılık kıyafetleriyle ilgili değişik kavramlar ortada insanlar inançları gereği başını kapattığını bir çok kez dile getirilmiş hem medyatik hem siyasi bir olay kavramı halinde yıllardır süren bir sistem.


Son dönemde Akp hükümeti ile birlikte Örtü ile inanç özgürlüğüne getirilen kavramlar sayesinde Müslümanlıkta kadının simgesi olan Başörtüsü için kamu iş alanlarıda açılmış bulunmaktadır.

Soldaki resim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adlı sayfanın bir paylaşımı binlerce mutlu yorum var. Değişimler kapsamında okullardaki özgürlüklerle birlikte insani hakların korumasında da bir saygı kavramı başlamış bulunmakta.
Yapılan bir çok yorumdan sizlerede görsel olarak sunmak gerekirse. Bir hayli gerçeklerdeyiz.
Elif Türkel okuluna istediği gibi hür olarak gitmenin mutluluğunu yaşıyan örnek arkadaşlarımızdan. Baş örtüsü siyasi bir imajın altından çıkarak artık özgürlükler kapsamında olması Ögretmenlerinde sevinidiri yüzü olucaktır. 

 Türban ile ilgili kavgaların sonuna gelmek için verilen savaşın sonunda galibi olduğunu dile getiren cümleler Özgürlüklerin hiç bir hak ile kısıtlanamayacağı yolunda olması kaynaklı.

Örtürde Özgürlükle bir çok alanda artık Türk kadını özgürlüğünü kanıtlamıştır.

İlgili konu : Başörtüsü Yasağı

1 yorum:

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...