2 Ekim 2013 Çarşamba

Çavdar Ekmeği ne kadar faydalıdır

        Çavdar Anadolumuzun kendi yetiştirdiği  Buğdaygillerden en yararlı besin kaynağı ekmeklerin ve bir çok diyet ürünlerin yapılmasında kullanılıyor. Çavdar ekmeği ne kadar faydalıdır sorusuna cevap olarak Tansiyon hastalarına en yararlı buğdaydır kanı sulandırma özelliği sayesinde Çavdar daha uzun yaşamayıda sağlar. Kolesterol dengesini sağlayarak rahat etmenizi sağlar. Bol lif yapısı sayesinde kilo vermek için kullanabilirsiniz uzun süre sizi tok tutar. Bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar, Taş oluşumunun önüne geçmek için kullanılabilinir Bir çok kanser hastalığına çavdar ekmeğinin iyi geldiği doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Ayrıca içinde bol miktarda selenium, magnezyum, mangenez, fosfor bulunur. 

       Çavdar ekmeği sofralarımıza daha yüzyıllardır giriyor. Geleneksel olarak kullanılan beyaz un ekmeği nin yanı sıra Çavdar ekşimsi tadıyla daha farklıdır. Sağlık ve Lezzet diyorsanız Çavdar ekmeğini kullanmalısınız. 

     Çavdar ekmeğini bir çok fırından temin etmeniz mümkündür. Beyaz fırın, Komşufırın, kırıntı vb gibi bir çok fırın dışında İstanbul Halk Ekmek tarafından da üretilmektedir.  Eğer fırınınız Çavdar ekmeği üretmiyorsa daha sağlıklı bir yaşam için üretiminin yapılmasını arz ediniz. 






2 yorum:

  1. Çavdar ekmeği anadolunun kendine has ekmeği olmasına rağmen son 3 4 yıldır üretimi düzgün yapılıyor buna ne demeli bilmiyorum. Beyaz ekmek yiye yiye insanları ot gibi yetiştirttiler.

    YanıtlaSil
  2. Kanı sulandırıyor ya kan hızlı akarsa faydalıymış demek ki :)

    YanıtlaSil

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...