6 Ekim 2013 Pazar

Borsa nedir ?

    ilk aramalar sonucunda ki Borsa nedir ? sorgusunda  finans kaynaklı bir etkileşim olduğu görülmektedir. Nedenleriyle birlikte belli yatırımlarla kazanmak için borsa yolu kullanılabilinir. Bir çok yatırımcı ile birlikte aynı anda sosyal olarak internet veya ofis imkanlarıyla takip edilmek suretiyle canlı borsa yapılabilinir. Öncelikle sorumuzun net olarak cevabı :



Yabancı paraların ticareti için döviz piyasaları

Borsaya benzer organize piyasalar mevcuttur, örneğin ulaşım ve sigorta alanı için hizmet borsaları, somut olarak örneğin gemicilik borsası.


Kaynak: http://borsa.nedir.com/#ixzz2gtSK5fx3


Alıntı yapılan kaynak için ise Gemicilik olduğu kanıtındadır. Gemicilik borsa yatırımları için değerli bir kaynak hususudur. Gerek taşımacılık gerek ulaşımsa Gemi kaynaklarına büyük yatırımlar söz konusudur. Borsa yoluyla bu değerli yerden yatırıma girilebilinir. 

Kelime Anlamıyla Borsa nedir 


Borsa nedir?

Borsa belli kurallara göre, talep edilen mallar için organize edilmiş piyasaya verilen addır. Örneğin menkul kıymetler (değerli evraklar) ile (örnek olarak hisse senetleri, borçlar) dövizler, belli mallar (Ör. Metaller ve diğer hammaddeler) veya türev hesaplamalar ile alınıp satılabilir. Borsa arz-talep şeklinde - komisyoncunun aracılık yapmasıyla piyasa koşulları ile birlikte işler ve fiyatların (kurların) resmi olarak belirlenmesiyle dengelenir. Alınıp satılan malların fiyatlarının ya da kurların belirlenmesi arz ve talebe göre düzenlenir. Borsaların kendine özgü kuralları ve standartları vardırborsa
Hisse senedi, bono ve tahviller genellikle menkul kıymetler borsalarının içerisinde ticareti yapılageldiği halde, döviz ticareti için döviz borsaları (foreign exchange market) veya mal ticareti için emtia borsaları (commodity exchange) vardır.
Ana trendin yönü yükselme ise “boğa eğilimi”, düşüş ise “ayı eğilimi” denir. Ayılar düşerken alım yapar, yükselişte uykuda bekler. Boğalar ise yükselirken saldırır, alım yaparlar.


Kaynak: http://borsa.nedir.com/#ixzz2gtT2oLAb


Cevabı üzerinde ki borsa nedir sorusuna yanıt için belirli bir yol kaynağıdır. Düşünceler blogumuzda dahada yeni yazılarla etkin kullanım sağlayabilirsiniz. Borsa arama için Online borsalar kelimeleri ile internet üzerinde borsa yapabiliceğiniz siteler mevcuttur. Önümüzdeki günlerde en iyi borsa sitelerini sizlerle paylaşmak için yazımı hazırlıyor olacağım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...