9 Temmuz 2019 Salı

Web sitelerine Reklam verirken Dikkat etmemiz gereken hususlar

Merhaba Web sitesi yöneticisi dostlar bu yazıda Blogunuz veya web siteniz için reklam vermek isterseniz hangi hususlara dikkat etmeniz gerektiğini tartışmak için başlatıyorum bu konuyu. Geçtiğimiz günlerde Blog yazarları topluluğu olan 'Büyük Blog Yazarları Birliği' içinde başlatılan bir başlıktan yola çıktım. 


'Reklam vermek için dikkat edilmesi gereken hususlar. '


Yazarlar arasında tartışılan Reklam soru işte tamda buydu;


  • Bir Blog Web Sitesine Reklam vermek isterse hangi kriterleri gözönünde bulundurmalıdır ? 


Soru cevap şeklinde bir kaç farklı yazar konuya dahil oldu ve cevapladık, bu konu genel olarak doğru cevaplar aldı farklı tecrübeler aynı cevapları verdi.

Konudan anladığımız kadarıyla özetle reklam vermek istersek dikkat edeceğimiz belirli konular var.


  • Reklamın amacı nedir ? Satış mı tanıtım mı yapılması gerektiğinin kararını vermek. 
Bu başlıkta belirttiğimiz gibi reklamın amacını iyi belirlemek gerekir, Markanızı tanıtmak mı istiyorsunuz bir ürünü satmak mı istiyorsunuz burada iyi bir karar vermek sizi daha iyi yönlendirecektir. 





Satış yapmak istiyorsanız, satış yapan siteleri tercih etmek gerekir, Sahibinden, Hepsiburada  n11 gibi genel satış yapılan web sitelerini tercih etmekte fayda vardır. Bunun yanında Bloglar sizin için ayrı bir tanıtım amacı olabilir değerleri kontrol edilen yüksek ziyaret alan bloglar satışlarınızı ve markanızın tanıtımı için harika yerlerdendir bunu iyi değerlendirebilirsiniz. 


  • Reklam tanıtım için bir kaç blog arıyorsanız ölçümlerinizi yapmayı ihmal etmeyin. 
Alexa gibi bir çok ölçüm değeri blogların size değerlerini sunar bu şekilde blog hangi konumda olduğunu değerlendirebilirsiniz. Blog için ziyaretçi değerleri önemlidir bir blogu tekil hit üzerinden kaç kişinin ziyaret ettiği kaç takipçisi olduğu sosyal medya üzerinde yeterli link paylaşımı alıp almadığı kontrol edilmelidir. PA DA değerli ölçüme tabii tutulması gereken değerler arasındadır mutlaka kontrol edin, iyi huylu ve kötü değerli backlinkler var mı yok mu kontrol edilmelidir. Sonuçları önemli derecede olumlu olan bir blog markanızı tanıtmak için harika bir mekandır. 

Reklam vermek için bir kaç tecrübe ile sizi de bilgilendirmek istedik umarız bu yazı sizin için yararlı olmuştur. 

İyi bir reklam sizi iyi yerlere getirecektir. 





İşte konuyu toparlayan diğer bir yazar arkadaşımız 


Reklam Verirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Reklam vermenin faydalarına bir çok yazım da değindim. Bu nedenle bu konuya tekrar girip bu yazıyı uzatmayacağım.  Fakat reklam vermek kadar doğru reklam vermek de çok önemli. Aksi halde reklamınız sadece para kaybı olacak, size hiç bir getirisi olmayacaktır.

Reklam verirken öncelikle dikkat etmeniz gereken konu sitenizin içeriğiyle alakalı sitelere reklam vermek olacaktır. Bu bağlamda bu sitelere tanıtım yazısı veya banner reklam vermeniz size en çok fayda sağlayacak türlerden ikisidir. Reklam verirken tabii ki dikkat etmeniz gereken tek nokta reklam verdiğiniz sitenin türü olmayacaktır bunun yanında reklamın nerede olacağı da çok önemli. Günde 5-6 yazı paylaşan bir sayfaya tanıtım yazısı şeklinde reklam verirseniz sizin reklamınız blogun derinliklerinde kaybolup gidecektir, yine aynı şekilde bannerinizi sitenin alt kısımlarına veya hiç kullanılmayan bir noktasına konması size hiç bir fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle tanıtım yazııs veriyorsanız x gün ana sayfada kalacak şeklinde yada banner reklam veriyorsanız reklam şurada duracak şeklinde bir anlaşma yapmanız en iyisi olacaktır. Bunların dışında;
Reklam verdiğimiz sitenin düzenli bir kullanıcı kitlesinin olmasına,
Reklam verdiğimiz sitenin arama motorlarında yasaklı olmaması veya içeriğinin düzgün olmasına,
Belli bir yaşa hitap etmeyip tüm kesimlere açık olmasına,
Reklam vereceğiniz sitenin güvenilir olmasına,
Reklamınızda ki kodları değiştirmeyeceğine,
Reklamınızda ki linklerin nofollow özelliğinde olmadığına da dikkat etmeniz gerekmekte





2 yorum:

  1. Reklam vermek için belirlenmiş yol gösterici kriterleri paylaştığınız için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Şu an için askıya aldığım bir durum olsa da web sitelerine reklam vermek hep aklımda. Bu yazıdan bu açıdan çok istifade ettim, teşekkürler.

    YanıtlaSil

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...