2 Temmuz 2019 Salı

Otomatik Sayfa yenileme Kodu Nasıl kullanılmalı

Merhaba Saygıdeğer Blog sahipleri, Otomatik sayfa yenileme kodu nedir ? sayfa yenilenirse ne işe yarar sorusunu cevaplıyoruz. Sayfa yenileme kodu aslında bir hiledir web sitesini gezen ziyaretçi sayfada belirli bir süre durduktan sonra sayfa otomatik olarak yenilenir ve bir giriş daha olmuş gibi site ve blog istatiskleri yükselir, Giriş sayılarına hit diye tabir ederiz bu tabirce kullandığımız inceleme sistemleri bir şekilde yanıltılır örneğin Alexa değerleri site üzerinde ki giriş çıkışlara oranla inip çıkış sağlar bir çok web sitesi satılırken genellikle Alexa değerleri kontrol edilir, Blogger üzerinde ise bu işlem sayfa görüntülenme sayısını arttırır bunun gibi sistemleri kandırmak için kullanılır.





Gelelim asıl soruya;


Otomatik sayfa yenileme kodu nasıl kullanılır 2019


Otomatik sayfa yenileme kodu blog / site için yararlımıdır ?


Arama motorları bir çok istatisk üzerinden siteleri değerlendirirdi buna göre değer alırlardı Alexa değeri yükselen site google ve yahoo üzerinde sıralamaları değişirdi, Bu değişkenlik webmasterleri bu tarz hileleri kullanma yoluna itti haksız rekabet yoluna gidildi. Bunu fark eden arama motoru mühendisleri çözüm olarak tekil hit ve çoğul hit değerlerini baz alarak değerlendirme yoluna gidildi yani otomatik yenileme gibi kodların yaptığı işlem çoğul hit olarak yazıldı tekil hitler daha değerli oldu bununda hile yoluna gidildi hit siteleri işleme girdi hem tekil hem çoğul hitler farklılık gösterdi bu Alexa gibi değer ölçen arama motorlarının referans aldıkları sitelerin ölçümlerinde haksız olarak yükselme ve sıralama yerleri değişiklikleri gerçekleşti bir çok şikayet üzerine arama motorları mühendisleri bunun çözümü için Alexa gibi değerleri baz aldıkları siteleri işlemden çıkararak kendi değerlendirmelerini göz önüne aldılar işte buradan sonra 'OTOMATİK SAYFA YENİLEME KODU' işleminin sadece sayfa görüntülenme sayısını arttırmaktan başka işlevi kalmamış oldu.



 işte bu kodla bu işlemler gerçekleşti. 

<meta http-equiv="refresh" content="60; URL=https://www.siirlerveguzelsozler.com" />


Peki Otomatik sayfa yenileme kodu nasıl kullanılırsa işe yarar diye araştırdık bunun cevabını burada sizin için paylaşıyorum.


Blogunuzda yeni konular paylaştığınız zaman sayfalarınız da uzun zaman geçiriliyorsa işte bu kod bu şekilde kullanılabilinir yani okunmasını istediğiniz konunuz varsa, okunma sayısının artmasını istediğiniz yazınız işte bu kod burada değerlendirilir. 

#Haber etiketli konuyu okuyanlara #Tanıtım başlıklı yazınızı okutmak için birebir dir.  Ziyaretçi A konusunu okuyorken 300 sn sonra B konusunu yeni sayfada açarsanız işte bu işe yarayacaktır. Otomatik sayfa yenilemenin sırrı bu şekilde ortaya çıkar seo açısından faydalı olacağına inanıyoruz. 

İyi bloglar dileriz efem. 


4 yorum:

  1. Otomatik sayfa yenileme çok merak ettiğim bir konuydu, istifade ettim. Teşekkür ediyorum. Bu site de sizin o zaman ersince:) Takibe alıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Otomatik sayfa yenileme ya da daha çok kullanılan tabir "refresh" konusunda verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. İlerleyen günlerde yazınızı bloggerlar için biraz daha detay içerir bir şekilde güncellemenizi çok isterim. Takipteyim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  3. Ben yaklaşık 4 aydır filan kullanıyorum ama yorumculardan gelen istek üzerine 3 dk olan süreyi 4 dk ya sonradan da 5 dk ya çıkardım Verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Duo Diyet ne mutlu bana bir fayda olduysa efem tabii ki takibe alınız beni :) Xhayat tabii ki zaman oldukça faydalı bilgiler paylaşacağız. Sessiz Haykırış rica ederim efem paylaşıma devam.

    YanıtlaSil

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...