15 Mart 2012 Perşembe

Çocuk Psikolojisi Nedir ?

        

        Yaşam evresi bugün insanlığa zor şartlar verebilmekte, insan yaşarken ve yaşamaya çalışırken harcadıgı enerji, Çocuk psikolojisini nasıl etkiler ve Çocuk psikolojisi nedir ?

Bireyler için çocukluk evresi önem taşımaktadır. Uzun bir yolculugun başlangıç zamanı olan çoçukluk, aile içi yaşamla raylarına oturur ve yoluna devam eder. Karaket çizimleri, boy uzamaları, kavgalar, eksiklik bir çok yaşam unsuru hayatın içinde bizlerle beraber.

Çocuk psikolojisi aslında destek ve anlama zamanlarını kapsayan bir yaş grubunu ele alır, yetişkinlik zamanına kadar sürücek olan bu zaman dilimi, yaslanıcak bir dağ arayıp kendini bulucağı bir yolculuk olabilir.
korkak veya cesur yada hür olan bir kişiligin insana küçük bir yaşta enjekte edilebilicegini ? yada bu yalanlara kanmışım diyip kendini bulan bir zihin gelişebilir.

Psikoloji zamansız sorular ve çözülemeyen cevapların var oluşuyla etkilenebilinir.
- Her zaman istedigini alan bir çocuk ? ya alamazsa ?
gibi bir çok soru ve sorular yaşam çerçevesine eklenir. Zihin bu tarz durumlarda yönettigi kişiliği nasıl olgunlaştırır ? işte gerçeklerle yüzleşen çocuk ruhu burada ya bozulur ya temeli sağlam bir yapı olur.

Çocuk psikolojisi bizce ilk olarak çocuğunuzu anlamaktan geçer.

4 yorum:

  1. Çocugumun piskolojisinin bozuk olup olmadıgını peki nereden anlıcam .

    YanıtlaSil
  2. Çocuklar kendi kendini ne zaman aramaya başlıyor piskolojik olarak davranışlarını mı etkiliyor merek ediyorum. Çocuk piskolojisini bozan şey şiddetmidir ?

    YanıtlaSil
  3. Boşanma yaşandıgında aile içi şiddette bir çok olayda piskoloji bozulma olasılıgı çoktur. O yüzden aile bireyleri olarak onlara iyi destek olmak gerekir.

    YanıtlaSil
  4. Çocuk psikolojisi27 Mart 2012 00:28:00 GMT+3

    Çocuk psikolojisi nedir nasıl bozulur

    YanıtlaSil

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...