20 Eylül 2016 Salı

10 bin Özel harekatçı Polis Alımı detayı

Fetullah Gülen yai Feto terör örgütü ve PKK ya yandaşlık yapan Polis / Asker soruşturmasında açığa alınıp görevden alınanların yerine 10 bin Özel harekat polis alımı yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili kendi yorumumu TRT HABER facebook sayfasına yaptığı bildirimde bildirmiştim aslında. Yaş sınırına bende takılmadım değil 28 yaşından gün almamış deniliyor ve askerlik şartı da var üstünde Savaşçı bir yetiştirmeye tabii tutulacak kişilerin Gençlik yaşı 30 ile 40 yaş arası alımı yapılıp 10 yıl hizmet şartı verilip emekli edilmesinden yanayım nedeni ise mücadeleleri silahlı olacağından ömür oranı daha az olacaktır bu insanların ölümü an meselesi olur bu nedenle okuyacak olan gençleri bu tarz yola zorlamak akıllıca bir yaklaşım olacağını düşünmüyorum.

'' Kalem tutmak isteyen kalem tutmalı, Silah tutmak isteyen silah tutmalı '' 

düşüncesini yazdım. Çünkü bazı kesim arkadaşlarımız bunu bir kurtuluş yolu olarak görecek ve asıl yapması gereken mesleklerden vazgeçip Polis olacaklar ve şartlarımız gün geçtikçe zorlaşacak savaş anı yaklaştığında yada başladığında bu arkadaşların ne kadar yararlı olacağını tahmin etmek zor değil hiç yoksa akıl üretebilecek okuma kapasiteli insanların daha faydalı olacağı yeni inşaa dönemlerinde okumuş insanlar gerekli olacaktır.

Çare üniversiteli gençler değil ! Gerçekten bu işi yapan yapmak isteyen kişilerdir.

Çoğu kişi gönüllü askerlik veya polislik yapmak için başvuru yaparken bunu göz ardı etmek ise düşüncelerde başka bakış açıları oluşturabilir. Özel Güvenlik Görevlileri bu işe dahil edilip öncelik tanınabilinir olduğu kanaatindeyim Özel güvenlik arkadaşların bir çoğu güvenlik sağlamayı sevdikleri için bu işe başlamışlardır pisikolojik olarak emir komuta zinciri ve silah kullanım zamanları ile alakalıda bu işe yatkın oldukları kanaatindeyim.
Ayrıca Şehir yapılanması ve Dağ yapılanması olarak ayrılmalı, Şiddete yönelik olan kişilerin dağ kadrolarında yer alarak infaz timleri şeklinde yer almasından yanayım
Yani diyorum ki az akıllı olup... Dalımızı kıranın Ağacını sökelim ... İmkanları kısıtlamayın lütfen...

işte haberin detayı aşağıda... 

10 bin Özel Harekat Polisi alımıyla ilgili detaylar belli oldu. 

Polis Akademisi dairi başkanlığı 10 bin kişilik Özel Harekat Polisi alımı için detayları açıkladı. Lise menzunu adayların başvurabileceği polislik için askerlik şartları da değiştirildi. 


Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat polisi yetiştirmek üzere alınacak 10 bin erkek öğrenci adayı için başvurular, 10 Ekim'de yapılmaya başlanacak.
Polis Akademisinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne özel harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10 bin erkek öğrenci adayı alınacağı belirtildi.
ASKERLİK ŞARTI DEVAM EDİYOR, TERHİS TARİHİ İBARESİ KALDIRILDI
Askerlik konusunda daha önceki duyuruda açıklanan, "28 yaşından gün almamış ve terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerek" cümlesindeki "terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerek" ibaresi kaldırılmış oldu.
Açıklamada, başvuruların 10 Ekim'den itibaren Akademinin internet sitesinden online yapılabileceği bildirildi.
Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavının yapılacağı da kaydedilen açıklamada, adaylardan istenecek belgeler ve aranan şartların başvuru tarihinden önce aynı sitede yayınlanacağı belirtildi

( HABER TÜRK )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...