8 Şubat 2012 Çarşamba

Buğdayın hayatımızdaki yeri ve önemi

       Marmara bölgesinde yetişen buğday hayatımızın önemli yaşam kaynaklarından birisidir. Buğday sayesinde bir çok insan için tüketilebilicek yiyecek sağlanır.  unla yapılan mamüller bugün yaşam için bir ögedir. Sabahları işe giden bir çok insan için sabah kahvaltısında poğaça açma gibi, yemek yerken yedigimiz ekmek gibi bir çok tüketim ürünü buğdayla hazırlanmaktadır. Doyurucu bir etken olmanın yanı sıra sağlık açısından da önemli bir yeri vardır.

- Buğdayın sağlık açısından önemi

       Buğday yüzyıllardır sağlık açısından hayatımızda önemli bir yer almıştır. Bunların başlıcası Buğday şırası 'dır. Buğday şırası Kanseri önlemenin en iyi yollarından birisi olarak yıllardır bilinir.

       Buğday içindeki Guliten sayesinde  yaşlanmayı geciktirir. Kandaki toksinleri yani zararlı maddeleri vücuddan dışarı atılmasını sağlar.

      Buğday 'ın içinde C vitamini ve demir vitaminide bulunmaktadır.

Buğday hayatımızda bu kadar değerlidir. Çünki en çok tükettigimiz ekmek buğdaydan yapılmaktadır.

2 yorum:

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...