Marmara bölgesinde yetişen buğday hayatımızın önemli yaşam kaynaklarından birisidir. Buğday sayesinde bir çok insan için tüketilebilicek yiyecek sağlanır. unla yapılan mamüller bugün yaşam için bir ögedir. Sabahları işe giden bir çok insan için sabah kahvaltısında poğaça açma gibi, yemek yerken yedigimiz ekmek gibi bir çok tüketim ürünü buğdayla hazırlanmaktadır. Doyurucu bir etken olmanın yanı sıra sağlık açısından da önemli bir yeri vardır.
- Buğdayın sağlık açısından önemi
Buğday yüzyıllardır sağlık açısından hayatımızda önemli bir yer almıştır. Bunların başlıcası Buğday şırası 'dır. Buğday şırası Kanseri önlemenin en iyi yollarından birisi olarak yıllardır bilinir.
Buğday içindeki Guliten sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Kandaki toksinleri yani zararlı maddeleri vücuddan dışarı atılmasını sağlar.
Buğday 'ın içinde C vitamini ve demir vitaminide bulunmaktadır.
Buğday hayatımızda bu kadar değerlidir. Çünki en çok tükettigimiz ekmek buğdaydan yapılmaktadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Diğer başlıklara hemen gözat ...
-
Karabuğday Türkiye 'de pek bilinen ve kullanılan bir buğday çeşidi değildir. Bazı kaynaklar (Web üzeri) hatta buğdaygillerden olmadıgını...
-
Beykoz 'da bulunan yuşa tepesine nasıl gidilir. Yuşa tepesi ulaşım nasıl yapılır, Yuşa tepesi nerededir. Yuşa hz. ne gitmek, Y...
-
T80 USB bağlantı sorunu ile ilgili yazımızda Türkcell'in yeni çıkardığı T80 'nin yazılım hatası olduğu kanısına vardığım bir sorun. ...
-
Eyvah düşüyorum daki en popiler soruların cevapları En hızlı soru cevaplar, Eyvah düşüyorum daki sorular ve cevaplar, Star tv
-
Bayat ekmek veya ekmek atıklarının toplanılıp köpek veya kedi mamalarında kullanılması fikri aklıma yatmıyor değil hayvan bakımı yada barın...
teşekkürler yardımı oldu
YanıtlaSilGüzel Çocuğumun araştırma ödevi için güzel
YanıtlaSil