14 Şubat 2012 Salı

Buğday nedir ? Buğday ve insan



Buğday yaşam elementi arasında yer alır. İşlendiginde bir çok maddenin kaynagıdır. Buğday nedir diye soruldugunda Buğday insana yarıyan en yararlı yapı taşıdır. Buğday senede bir kez yetişen bir ot türüdür. Buğday hem insan için hemde hayvan için önemli bir besin değeri ve kaynagıdır. Buğday Türkiye de İç anadolu bölgesinde daha çok yetiştirilmektedir. Bunun yanında Karadeniz bölgesi ve Konya ovasındada Buğday ekilir alanlar bulunmaktadır. Buğday yenilen ekmegin temel maddesidir.


Neden insan Buğday tüketmelidir ?

Buğday içi dışı işlenerekte tüketilen ayrıştırıldıkçada olan bir yapıdır. Beyaz un ve Tambuğday unuda neler oldugunu biliyormuydunuz ?

Buğdayın dış katmanından oluşan beyaz un sofralarımızda tükettigimiz normal ekmegin yapılmasında yıllarca büyük rol oynadı.
Peki ya bu Beyaz un çok mu sağlıklıydı.

Bir çoğunda bulundugum diyalogda beyaz un insan vücudunda ki enerjiyi daha çabuk tüketen bir besindir. Yenildiginde 1 2 saat içinde daha çabuk enerji tüketimi sağlayarak vücudun daha yorgun düşmesini sağlayabiliriz. Oysa Buğday 'ın tamamından yapılan yani TAM BUĞDAY ise daha sağlıklı bir ekmektir.

Neden Buğday tüketilirken Tam buğday olmalıdır. Buğday 'ın içindeki olan Ruşeym sayesinde cildi genç tutar yaşlılık belirtilerini daha uzun bir zaman sonraya bırakabilir. Proteyin açısından özgün bir yapıya sahiptir. Gençlik çagında olan insan için özellikle tavsiye edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...