19 Ocak 2017 Perşembe

kuluçkalık yumurta hakkında

Kuluçkalık yumurtalık hakkında bildiklerimiz ve bilmediklerimizle yola çıkalım dedim Facebook üzerinde ki çoğu kanatlı grubunu takip etmekteyim hem deneyimlerimiz hemde geçmiş günlerde sorulan bir soruyu blog yazımada eklemeyi düşündüm . Bu günlerde o soruyu gündem yapan ise '' Horozlu Baba '' kullanıcı adını kullanan hobicimizdir.

'' Kuluçkalık yumurta kaç gün beklemeli '' 

Kuluçkalık yani civciv çıkacak yumurta bekletmesi yani bu durumda saklanmasıda ön plana çıkacaktır. Bu durumda gün önemli olduğu kadar da saklanma koşulları da ön plandadır. Yumurta narin bir üründür bu yüzden saklanırken bütün dengeleri tam tutturmak gerekir hava şartları da etkendir kış ayları ile yaz ayları arasında ki soğuklukla alakalı saklama günü bile değişir. Yaz aylarında en fazla yumurta 15 gün bekletilmeli diyoruz mümkünse ışık almayan nem olmayan yerleri tercih etmeliyiz böyle bir yer oluşturabilirmiyiz tabi ki ben tecrübelerimden yola çıkarak ve soru cevap tarzı deneyimlerimizle orta boy mavi varil yada orta boy kovalar bu saklama yerleri için uygun oluyor peki nem ışık ve hava nasıl ayarlanmalı derseniz içine yarısından fazla buğday koyarak nem ve ısı ortamı işini çözmüş oluyoruz kapağın hava alacak şekilde bir kaç deliğinin olması ise ortamı uzun ömürlü bir yer haline getirebilir. Bu değimle diyoruz ki kuluçkalık yumurta serin ortamda 1 ay yazları bir hafta ve 15 gün arasında bekletilmelidir. 

'' Kuluçkalık yumurta nasıl saklanır, Kuluçkalık yumurta nasıl biriktirilir, kuluçkalık yumurta ortam, kaç gün beklemeli '' 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...