30 Eylül 2013 Pazartesi

Başörtüsü yasağı kaldırıldı 2013

    Merhaba Sevgili okurlarım bugün sizlere başörtüsü ile ilgili okuduğum bir haber ile ilgili mevzu bahis yapmak istedim. Başörtüsü yasağı kaldırıldı bu kimi kesimlere göre cahiliyet kimi kesimlere göre hak anlayamadım gitti diyebilirim.



Başörtüsü takan üniversite okuyamadı

Başörtüsü kullanan binlerce bayan üniversite yollarından geri çevrildi yıllarca. Üniversite okuyabilmesi için başının açık olması gerekiyordu... Fakat başörtüsü takan onca kişi bunu görüntü olsun diye takmadığını bilmeyen yoktur sanırım. Dini bir inanç müslümanlığın kadına emri iken MÜSLÜMAN bir ülkede yıllarca kızlarımızı okutturmadınız. Üstelik bunlara çoğu zaman yasalar değil insanlar karşı çıktı. Yobazlık denildi cahillik denildi peki bu cahillik okuyamadığın zaman olmuyor muydu ? 

Eşcinsellere Özgürlük diye Haykırıldı! Başörtüye taciz edildi. 

Üzgünüm bu başlık atmak için kendime bir kez daha baktım yıllarca tartışmaların içinde eşcinsellere haklar tanınması gerekli olduğunu evlenebilmesi gerektiğini savunan üniversite ögrencilerimiz oldu. Özgürlükçü olarak kendilerini anlattılar fakat savundukları konu Özgürlüktü insanın hiç birşekilde duygularına bile karışılamıyacağını ifade eden öğrenciler Başörtüsü için aynı düşünce ve hürriyete sahip değildiler. O üniversitelerde başörtülü insanlar özgürlüklerini savunamadı. Eşcinsellik için özgürlük olursa ileri bir safada özgür bir ülke oluruz derken haklı olabilirsin fakat Başörtüsüne uzanan bir elin varsa sen henüz hayata bir adım atamamışsın. Lütfen artık bu saçma kıyafet konularını aşarak insanlarımızın okumasını sağlayarak daha iyi bir ülke için bir olmanın yolunu tutmak gerektiğini kafamıza koyabiliriz. 

Müslüman bir Ülke Başörtüsü yasağı 2013 kaldırılış

Evet başlık aynen okuduğumuz gibi Müslüman bir ülkede yaşama hakkına sahip fakat başörtüsü Devlet mecralarında takamaz haldeydik. Annelerimizin başı kapalı 20 yaşında asker oğlu olduğunda bu devlete hizmete giderler ve o anne oğlunu görmek için başını açmak zorunda... Peygamber ocağı nutuklarınızın içinde peygamber yaşamına hiç yer verdiniz mi ? bu durumları yaşadık. Kardeşlerimizin başı kapalı üniversite okutamadık diye yabancı ülkelerde okullara yolladık kederlerimize cefa ekledik. Beklenen yıl 2013 kadar uzakmış aslında bundan sonrası iyi olur diye umut ediyorum ....

Sevgilerle. 

4 yorum:

  1. Duyduğumda sevindim eşcinseller bile özgürken biz müslümanlara bunları yapmak suçtur.

    YanıtlaSil
  2. Başlığa bir bak : Müslüman bir Ülke Başörtüsü yasağı 2013 kaldırılış

    YanıtlaSil
  3. Müslüman bir ülke değilde artık toplum olduğunun kanatındayım. ...

    YanıtlaSil

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...