18 Şubat 2013 Pazartesi

Aşkı anlatmak bir başka

Bir çok arama terimi arasından dile gelen Aşk kavramı sözlük anlamının yanı sıra yaşamınızda ki yanıyla hayata farklı bakmanızı sağlayan bir hisse. Aşkı anlatmak bir başka

'' Aşk için anlatılan şeyse farkı bir beden içeriyordu, insanlığına eş. Ademoğluna yakışan tek şeydir Aşk ...''

Şimdilerde Aşk sözleri döküldü cümlelerinde, anlatmaktan yorgun aramaktan hasret hep bir sona bir var gibi, Baksan bir mecnun olmak demek bir anda unutmak demek, Bin bir türlü hayattan sana cilve demek. Anlatsa şair dizlerinde her satır başında arar sevgiliyi, kim bilir Tarih yazar  belkide böyle bir aşkı. Tabii ki bahsi geçen hepsi var olan bir aşk için yaşanmışlıklar. Oda yorgun bir bedenin anlatmasından alınan ders gibi gelir hayatına anlamsızlığı bazen öğrenmek için çaresi kavramlarla karşılaşırsın. Aşk içinde olması gerektiğini idda eden Eros Aşk sevgilisi olduğu söylenen bir melek, bir çok yaşamlarda da konu olan aşk yüz yılları dile getiren, anlamıyla anlatımı çok ayrı bir serüvene bağlı hıçkırık, Tutulması an meselesi olabilir. Aşıklar kervanında yaşananlardan bazısı İlahi aşkları için söylerler. Mevlana Celaleddin Rumi, gibi bir çok aşk yanlısıysa Yusuf gibi, suya hasret bıraktıklarına. Gülünü göremeyen bülbül için Güle Aşkı neleri anlatabilir ki. Bir hikayeyi yeniden anlatsak bazen hoş gelmese böyle bir sevgiyle Aşk insanı bile bir başka ederek her şey hoş gelebilir.

Adem oğlunun doğasında olan bir vasıf, Rahmetinden bir parça kulunun kula olan sevgisine. Aşk satırları bile yorarken en çok aşk ise insana nadiren gelen kimi kısmetini alıp kimi kalan bir yoldan da olabilir. Bu ikram ise yaşanıldı en mutluluk sağlayandır, bazen se hiç insanda hiç bir anlam bırakmayan bir yok ediş silahıdır. Belkide bu yüzdendir aşk hem düşmana hem sevgiliye nasip.

Aşkın en saf hali,


1 yorum:

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...