13 Aralık 2016 Salı

Özel cins tavuklar

Merhaba sevgili blog okurlarım bugün size Özel cins tavuklar olarak adlandırdığım konuda bir çok tavuk cinsiyle ilgili bilgi vereceğim. Bu konuyla ilgili bağdaşık olarak Hayvan beslemenin ne gibi güzel yanları olduğunu da yazmak istedim.

Tavuk beslemek ruha ve psikolojik sorunlara iyi gelir.
Alışkanlıkların değişik olduğu bu dönemlerde insanlar ruhsal gelişimlerini geliştirmek adına bir çok çaba göstermektedir. Psikolojik olarak kendini kötü hisseden insanlar doğa ve hayvanlarla zaman geçirerek huzurlu anlar yaşadıklarını kendileri dile getirirler. Uzun lafın kısası bir canlıyı sevmek insanın kalbine işler ve sevgi ruha kazandırılır bu sayede kötü hisler gider ve iyilik yapınızda olmuş olur. İşte bu değimle geliştirilen bu hobi değerli bir uğraştır. Yapımlar sonucunda ve dünya genelinde ki hayvanların artık ulaşılabilir olması değişik cinslerin oluşumu çalışmaları sayesiyle bir çok cins ortaya çıkmıştır. Cins tavuklar bu işe değer veren arkadaşlar sayesinde bir çok değişik hayvan türüne ulaşılmıştır. Bu nedenle özel cins tavuklar diyorum. Bunları yapan kişilerinde renk boy gibi konularla kendilerini geliştirdiğini biliyorum özel olarak yetiştirilen sıfır boylarla üç boy olarak bilinen dev tavuklarda ilgi çeken tarafı oluyor bunlara paçalı tepeli gibi etkenlerde büyük ölçüde zevk unsuru olmaktadır.

Özel cins tavukları sıfır boylardan başlayarak yazacağım...

Zibrit Tavuk; Horozları özellikleri


Zibrit Japon tavuğu olduğu bilinmesinin yanında Anavatana İngiltere olarak ta kayıtlıdır.
1600 lü yıllarda Japonyada Krallar tarafından beslenen bu hayvan 1800 lü yıllarda İngiltere 'de geliştirilmiştir. 1874 yılında ABD tarafından lisanslanıp ayrı bir ırk olarak kabul edilmiştir.
Sıfır boy bir hayvandır renk özelliği ve boy özelliği ile ilgileri üzerine çeken çevik bir hayvandır Zibrit hayvanı küçük olmasına rağmen üç boy yani en büyük boy olan bazı cinslere bile önder olabilir kendini kabul ettirebilir olması onun çok cesur bir hayvan olduğunu gösterir. Zibrit Renk olarak Buff Zibrit Silver, Gold dark  white olarak adlandırılırlar. Bu tavuklar yıllık olarak 60 ile 150 arasında yumurta yaparlar kafes ortamında yada salma olarak beslenebilirler beş aylıkken üreme yaşına girmiş olurlar yada yumurta yaparlar desenleri görülmeye değerdir. İbik yönü de değişiktir Gül ibik denilen bir ibik vardır.
Gümüş zibrit Beşiktaşlı 'lar tarafından çok seviliyor.
Gold zibrit Beykoz taraftarı tarafından seviliyor.
Dark zibrit sert kişilikli insanların ilgisini daha çok çektiği biliniyor.

Silver Zibrit - Gümüş Zibrit
Gold Zibrit - Altın Zibrit
Dark Zibrit - Siyah Zibrit
Buff Zibrit - Sade sarı zibrit
White Zibrit - Beyaz zibrit


İşte Sosyal medyada bu hayvanları besleyenlerden alınan fotoğraflar :




Güzel bir Silver Zibrit Horozu ve Tavuk



Gold Zibrit - Altın Zibrit



Ercan Civelek bu Zibrit hobisinin ustalarından birisidir.



Buff Zibrit Hüseyinin çiftliği adana tarafından beslenen özel bir hayvan Adana 'da kendisi zibrit üzerine mastır yapmıştır denilebilinir.



Sablepoot / Sebelbot denilen sıfır boy dik ibik ve görsel renk harikası hayvanın sosyal medyada ki yeri ve bilgileri
Sebelbot 1600 lü yılların başında kayıtlara geçtiği idda ediliyor. Hollanda ülkesine ait olan bu değişik ırk değişik renklerde de bulunmakta 50 ile 150 arasında yumurta verimi olduğu söyleniyor.
Bu hayvan ispenç cinsinin atası olduğu bilinmektedir ispençlere göre daha çok paçalı ve ibik yönleri farklıdır.




Park hayvancılık tarafından beslenen Sablebootlar / Satılık olarakta bulunuyorlar.
Buff Sebelbot


Habeş Cinsi özel tavuk ipek gibi bir tüye sahip nazik bir hayvandır. Soğuktan korunması gerekir.  Çin asıllı bir hayvan olduğu biliniyor. Habeşin orjinelinin ibik rengi mordur. Bir çok renk olarak var olmasına rağmen en çok beyaz ve portakal renkleri tutulmaktadır. Boy oranı bir dir Zibrit tipinden biraz daha büyüktür. Sakallı ve sakalsız olarak ayrılır top kuyruk ve tepe belirgin özelliğidir. Hollanda cinsi de değerlileri arasındadır.



Özel cinsler arasında değişik bir tipten bahsedeceğim yapısal özelliğinin vermiş olduğu bir ayırıcılık var. Kıvırcık tavuklar bu hayvanın tüyleri ise gerçekten ilgi çekici ve değişiktir. Kıvırcık tavuklar bütün cinslerde geliştirilebilir olduğu için en küçük boylardan en büyük boylara bütün hayvan ırklarında olabilirler. Zibritten brahmaya Austuroloptan wyandotte ye kadar olabilir işte örnek bir tavuk resmi kıvırcık tavuktan

Sırada Fizan cinsi süs hayvanı olan tavukla tanışalım genellikle iri tepesi şapkası vardır ince diri bir hayvandır Avrupa ya özel geliştirilmiştir Polonya bu ırkı sahiplenmiştir.  Yıllık 100 yumurta yaparlar tamamen özel bir cinsdir süs olarak kümeslerde bulunurlar. Sakallı veya sakalsızdır kıvırcık olarakda bilinirler. Siyah beyaz sarı renklerde bulunurlar. V şeklinde çatal bir ibiğe sahiptir

işte fizan cinsi özel tavuk 


Şimdi bahsedeceğimiz hayvanı Ordu şehrinden Rasim Topçu arkadaşımızın tüm Türkiye 'ye duyurmasıyla başladı.

Speckled Sussex hem et hem yumurta hemde süs hayvanıdır bu özellikleriyle yarışmalarda boy gösteren orta boy bir hayvandır . Renk pulları nedeniyle kümeslerde yerini almıştır.

İşte Rasimin kümesinden karelerle Speckled Sussex
Rasim arkadaşımız bu hayvanlardan kümesinde bulunmasını isteyenlere tedarik ediyor.
RASİM TOPÇU FACEBOOK
facebook sayfasıdır.





Hayvan IRK ları hazırlanıp güncelleniyor.

4 yorum:

  1. Satışı var mı bunların

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. facebook tan irtibat kurabilirsin arkadaşlarla özellikle arkadaşlık sistemine açık kişilerin hayvanlarını ekledim.

      Sil
  2. baya değişik cinsler var mış renklere bak

    YanıtlaSil
  3. Harika bir hayvan bunlar beslemeeye gerçekten değer .
    sizede tavsiye ederiz.
    web sitemizede bekleriz
    http://www.zibrit.com

    YanıtlaSil

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...