2 Kasım 2021 Salı

Karabuğday nedir Nereden alınır ?

Karabuğday Türkiye 'de pek bilinen ve kullanılan bir buğday çeşidi değildir. Bazı kaynaklar (Web üzeri) hatta buğdaygillerden olmadıgını bile savunmaktadır. Bir çok özelligi bulunan bu Karabuğday nedir ?

Söylentilerden yola çıkıldıgında Kocakarı ilaçları dedikleri tabirlerde Karabuğday
Kaşıntı ve derihastalıklarına karşıda kullanıldıgı söylenmektedir.
ve Tatarların olğun oluşuna bağlanan bir sırrı varmış aslında,  Karabuğday kullanılarak yapılan çayıyla sakinligi yakalayan bir toplum olmuşlardır.

( Bknkz:  b) Homeopati: Sinir sistemi düzeni, direnç sistemi ile ilaç olarakta kullanılır. )

Karabuğday ekmek olarakta bir favoridir aslında. En iyi tüketimi pişirilmesinde saklıdır.
Fakat Karabuğday guliten oranı olmayan yada gulitensiz bir yapıya sahiptir. Guliten hastalıgına yakalanan hastaların birçoğuna tavsiye edilebilinir.

Karabuğday

karabuğday kendi başına kabarmayan bir yapıya sahiptir bu yüzden tek başına onu hamur yapmak çok zordur. Karabuğday büyük olasılıkla beyaz un la karıştırılarak yogrulur Ekmek yapılır pasta yapılır.

Karabuğday nerede satılır veya karabuğday 'ı nerede bulabilirim ?

Türkiye çapında yetişim alanı pek olmayan bir üründür. Genellikle ithal karabuğday bulabilirsiniz. Karabuğday Ekmeği olarak satışı Komşufırın satış noktalarından bulabilirsiniz. Birçok doktorun tavsiyesinde bulundugu ekmekleriyle dikkat çeken Komşufırın bir ilki gerçekleştirerek karabuğday ekmeğini halkla buluşturdu.

( Komşufırın bayilerinin yerini Panista almış hayırlısı olsun diyoruz. )


Neden Karabuğday

Sağlık ve lezzet için kullanılması tavsiye edilen bir ekmektir. Türkiye ekmek tüketimi en yüksek ülkelerden birisi peki böyle imkanları neden kullanmayalım.

Vitamin destegi Antioksidan destegi ile tamamiyle sağlık dostunuzdur.  Buyüzden KARABUĞDAY ürününü herkes kullanmalı diyoruz.

Sağlık derken ençok Tansiyon, kalp ve damar hastalıkları ve kolestrole iyi gelen bir yapıya sahiptir.
Devamlı kullanıldıgında bu hastalıklardan uzak kalıcagımızda bir gerçek. Bu nedenle
Karabuğday tüketimini tavsiye ediyoruz.

Karabuğdaydan neler yapılıyor biliyormusunuz ? Nefis karabuğday ekmeği ve enfes pastaları çörekleri oluyor.

Komşufırın = Panista 

26 yorum:

  1. Karabuğdayda guliten varmıdır bunu merak ediyorum komşufırın bu ekmegi nasıl yapıyor bir bilgisi olan varmı acaba,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabuğdayda guliten var. Komşufırın 'nın yaptıgı karabuğdayda da tambuğday da mevcut.

      Sil
    2. www.brollglutenfree.com
      adresını ıncelersenız glutensız un ve tarıflerı bulabılırsınınz

      Sil
  2. Karabuğday çok yararlıymış teşekkürler bu yararlı bilgi için. Karabuğday ekmegini Komşufırın magazasından aldım fakat bana sanki biraz küçük geldi. Ama sordugumda magazadaki kişi bana yararından bahsetti küçük ekmek büyük marifet yani dedim komşufırından ayrıldım. Ama karabuğday bence yaşantımıza küçük yaştan beri girmeliydi. Teşekkürler komşufırın

    YanıtlaSil
  3. Karabuğday pek yararlı fakat bahsettiginiz gibi komşufırın bu işi iyi yaptıgı kesin. Reklamları bile yapıyor söylediklerine göre yüksek tansiyonu önlüyor ve kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor. Komşufırın dan aldıgımda gerçekten inandırıcı olarak bana stresten arındırıyor dedi devamlılık çerçevesinde gittigim magazada sanki ilacımı veriyorlarmış gibi alıyorum ve nedense o ekmeği yedigimde kendimi mutlu hissediyorum. saol bu ekmeği bana tavsiye ettigin için.

    YanıtlaSil
  4. Evet bende bu yazıyı gördüm ve komşufırın dan alırken Karabuğday ekmeginin özelliklerini sordugumda baya yarayışlı oldugunu anladım. Fakat ekmegin boyutu çok küçük dedim ama karabuğday tek başına mayalanmayan yani gliteni az olan bir ekmekmiş buda mayalandırmıyormuş o yüzden içinde birazda tambuğday unuda mevcutmuş yoksa ekmek o hale gelmezmiş. Ama devamlılıkla kullanıcam bir ekmek hem lezzetli hem de yarayışlı bir ekmek olarak gördüm

    YanıtlaSil
  5. Karabuğday ekmeği olarak buldum bazı yerlerde yine satıldıgını duydum fakat Ekmek olarak yedigimde tadını tam alabilicek şekildeyken tek dilimini bile yedim katıksız :) Çok hoştu, fakat ekmek hakikaten küçük ve sanki biraz pahalıydı ?

    YanıtlaSil
  6. Ekmek gerçekten denildigi gibi var ben Komşufırında anlatıldıgında alasım geldi ve gerçekten hem lezzet açısından hem sağlık açısından güzel oldugunu anladım . Teşekkürler komşufırın

    YanıtlaSil
  7. Karabuğday her yerde bulunmaz ama Türkiye 'de konya ovasında ekimine başlanıyor. Çok sağlıklı olması dikkat çekiyor. En önemli Özelligi karabuğday 'ın vücudu dinç tutması Ruslar bunu bizim mercimek çorbamız gibi yapıp yiyor ve direnç kazanıyorlar soguga karşı bilginiz olsun.

    YanıtlaSil
  8. Karabuğday ekmegi sağlık açısından çok yarayışlı bir ekmektir. Komşufırınlarda satılan ve üstünde bir band olan bu ekmeği alabilirsiniz Karabuğday üstündeki band ekmegin içerigini ve yarayışını yazıyor

    YanıtlaSil
  9. Spor yapıyorum kendi çapımda kuzenimin tavsiyesiyle aldım ekmek gerçekten lezzetli ve faydalı olduguna inanıyorum.

    YanıtlaSil
  10. istanbuldan birisi15 Mart 2012 20:30:00 GMT+2

    Gayet hoş ve başarılı ufak üstündeki band hoş olmuş Karabuğday ekmegi komşufırınla meşhur oluyor

    YanıtlaSil
  11. Karabuğday alarak kendinize bir iyilik yapabilirsiniz. Karabuğday kolestrolü düzenleyen bir ekmektir.

    YanıtlaSil
  12. 2 haftadır hiç bir yerde yok ? Kıtlık mı geldi

    YanıtlaSil
  13. http://www.yoremizin.com/karabugday--u

    YanıtlaSil
  14. sağlıklı bir ekmek olduğu kadar hijyen ve kullanım bakımından da günü geçmiş veya küflenmiş ekmek yemek ise bazı hastalarda komalara neden olabilir.

    Karabuğday üstüne çok lezzetli bir ekmektir.

    YanıtlaSil
  15. Karabugday(buckwheat) de gluten yoktur eger uretim esnasinda normal ya da glueni olan unlarla bir sekilde karismadiysa( bazen ayni fabrika glutenli glutensiz butun un mamullerini ayni makinelerle process ediyor.) Yani eger buckwheat baska urunlerle kontamine olmamissa, kesinlikle gluten bulundurmaz, bu sebeple kendi basina ekmek yapilmasi mumkun degildir ve hamur haline gelebilmesibicin icinde gluten olmayan diger unlarla ve nisastalarla karistirilmasi gerekir. Tabii eger colyak hastasi ya da gluten sensitif degilseniz istediginiz glutenli, glutensiz butun unlarla karistirabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. Benim oğlum da Çölyak hastası ve mısır ekmeğini yemiyor fırından karabuğday ekmeği alıp yediriyorum iyimi yapıyorum acaba yararı olurmu çocuğuma bilemedim offff

    YanıtlaSil
  17. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  18. Karabuğdaylı ekmek çok pahalı değil mi sizce ? neden bu kadar pahalı yurt dışından mı geliyor ?

    YanıtlaSil
  19. Karabuğday ekmeğini artık Halk ekmeği bayiilerinde de görmek istiyoruz. Sağlıklı güzel ekmekleri çok pahalı satıyorlar kaliteli yaşam için Karabuğday ekmeğini sofralarda görmek istyoruz.

    YanıtlaSil
  20. Karabugdayı çok duyuyorum ama hiç denemedim, merak ediyorum

    YanıtlaSil
  21. Bu komşufırın Nerede acaba bu ekmeği nereden bulacağız

    YanıtlaSil

'' Hiç bir konu yorumsuz değildir Mühim olan seninkisi ? '
bir dakikanızı ayırarak yorum yapabilirsiniz.
Teşekkürler.

Diğer başlıklara hemen gözat ...